Rietdekker Friesland

 

Onderhoud van een rieten dak

Voor het onderhoud van uw rieten dak kunt u bij ons terecht. Ook wanneer u het rieten dak niet door ons heeft laten plaatsen, komen we maar al te graag langs voor onderhoud. We vinden namelijk dat elk rieten dak goed onderhoud verdient. Het goed onderhouden van uw rieten dak kan de levensduur verlengen met 10 tot 15 jaar en zorgt er natuurlijk voor dat het dezelfde mooie uitstraling blijft behouden.

Periodiek onderhoud van uw rieten dak

Wanneer u langer van uw prachtige rieten dak wilt genieten kunt u een onderhoudsabonnement afsluiten. Wij komen dan eenmaal per jaar langs om uw dak te controleren. Dit doen wij in de vorm van een inspectieronde, wij gaan dan langs al onze klanten in de betreffende regio. Op deze manier kunnen wij de kosten laag houden en het milieu sparen. Het fijne is dat u hiervoor niet thuis hoeft te zijn, u ontvangt namelijk van ons een inspectierapport. Wanneer u wel thuis bent kunnen wij het rapport direct met u bespreken. Stel dat er kleine reparaties nodig zijn, dan kunnen wij deze ook direct uitvoeren. Mochten er grotere reparaties nodig zijn geven we u graag advies en stellen wij een geheel vrijblijvende offerte op. Door te kiezen voor een onderhoudsabonnement heeft u geen omkijken meer naar uw dak en kunt u er langer van genieten.

Waarom uw rieten dak onderhouden?

De voornaamste reden om uw rieten dak goed te onderhouden is om zo de levensduur te verlengen. Op deze manier kunt u langer genieten van de warme uitstraling die een rieten dak bied. Omdat riet een natuurlijk product is groeien hier gemakkelijk algen en mos op. Deze algen bevatten olie wat een verstikkende werking heeft op het riet. Hierdoor zal het riet afnemen in volume. Dit is geheel onnodige slijtage wat voorkomen kan worden. De algen en mos zijn namelijk goed te bestrijden met speciale spray. Wanneer dit om de twee jaar wordt aangebracht zal dit de groei van alg en mos tegenhouden.

Groot onderhoud van rieten daken

Eens in de 15 tot 20 jaar verdient een dak een grote beurt. Ook hiervoor staan we voor u klaar. We voeren dan verschillende werkzaamheden uit wat uw rieten dak z’n charme teruggeeft en de levensduur zal verlengen. Benieuwd wat dit u gaat kosten? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 

Algen- en mos bestrijding


Mos op uw rieten dak
Algen en mos kunnen de levensduur van een rieten dak aanmerkelijk
bekorten wanneer zij niet worden bestreden of behandeld. Zij zorgen
namelijk voor dat het dak langer vochtig blijft, waardoor er sneller schimmel
vorming ontstaat. Een funest rottingsproces is hiervan het gevolg.

 

 

 

 

  • Preventief Onderhoud

Mos en alg op uw rieten dakDoor het rieten dak gemiddeld om de twee jaar te behandelen wordt voorkomen dat er  
opnieuw mos en algen kunnen ontstaan. Mocht er door storm of vogels schade aan
het dak zijn ontstaan, ook dán wordt geadviseerd om de zaak zo snel mogelijk te laten
herstellen. Hiermee worden later veelal duurdere reparaties voorkomen.