Rietdekker Friesland

Voordelen van een rieten dak

Voordelen van een rieten dak

Er zijn nogal een aantal voordelen die een rieten dak biedt, en die kennen wij natuurlijk allemaal. Zo oogt het natuurlijk, authentiek en geeft het een warme uitstraling. Naast dat het een warmere uitstraling geeft, zorgt het er ook voor dat uw huis in de winter warmer blijft. Loopt u al warm van een rieten dak? Wij wel! De holle rietstengels werken namelijk als uitstekend isolatiemateriaal. Hierdoor hoeft u minder te stoken en bespaart u dus op uw energierekening. Daarnaast heeft het een reflecterende functie en laat het geen warmte binnen in de zomer, hierdoor blijft het dus lekker koel in de woning. Is dat niet cool? Ook zorgen de rietstengels voor geluidsdemping, wat zorgt dat u de regen niet hoort kletteren op uw dak.

Rieten daken zijn duurzaam

Voor mensen die graag milieubewust leven heeft het nog meer voordelen. Het bespaart dus energie, maar aangezien riet een natuurlijk product is, is dit een duurzame keuze. Het riet wordt veelal in Nederland geoogst waarna het op uw dak geplaatst wordt. Het riet hoeft dus ook geen lange afstanden vervoert te worden. Is het riet aan vervanging toe? Dan haalt men het riet van uw dak en herbruikt dit als meststof.

De waarde van uw huis stijgt

Het laatste voordeel van een rieten dak is dat het een meerwaarde geeft aan uw huis. Naast dat het mooi oogt, stijgt namelijk ook de waarde van uw huis. Een rieten dak vergt immers wel een investering en zorgt voor verlaging van de maandelijkse energiekosten.